nieuws

Herstel bouw komt langzaam op gang

Geen categorie

Dit jaar groeit de Nederlandse economie harder dan tot voor kort werd aangenomen. Onlangs verhoogde het Centraal Planbureau (CPB) de groeiverwachting voor 2011 tot 2 procent en voor 2012 tot 1,75 procent. Ook de bouw gaat weer bijdragen aan de economische groei.

Herstel bouw komt langzaam op gang

Na de sterke daling van de afgelopen jaren raamde het Economisch Instituut voor de bouw (EIB) in januari voor het eerst een lichte stijging van de bouwproductie met 1 procent. Nu wordt de groeiverwachting van het bouwvolume verhoogd naar 1,5 procent. Naar verwachting trekt de groei in 2012 en 2013 aan tot 3 procent per jaar.

Daarmee komt de groei van de bouwproductie boven die van het bruto binnenlands product (bbp). Het herstel van de bouw blijft overigens relatief beperkt en wordt in 2011 vooral gedragen door de woningnieuwbouw. De utiliteitsbouw vertoont aanvankelijk zelfs nog een verdere krimp.

Lees verder op Cobouw.nl

 Het herstel staat op korte termijn echter nog niet in verhouding tot de krimp die de sector in 2009 en 2010 doormaakte.

Reageer op dit artikel