nieuws

Erfgoeddag

Geen categorie

Erfgoedhuis Zuid Holland houdt op 13 oktober de vierde provinciale Erfgoeddag. Het thema ‘Nieuw leven voor monumenten, herbestemming van ons culturele erfgoed’ behandelt de praktijk, de problemen en de oplossingen die spelen bij het toekennen van een nieuwe functie aan een bestaand gebouw.

Erfgoeddag

Herbestemming leverde tot nu toe veel standpunten, discussie, stappenplannen en voorstellen op, maar geen duidelijke plannen of regelgeving. Tijdens de Erfgoeddag 2011 wordt inzicht geboden in nieuwe manieren om in de toekomst om te gaan met leegstand van ons gebouwde erfgoed.

Er komen diverse praktijkvoorbeelden aan bod, maar ook de vraag hoe de maatschappij met leegstand omgaat, en hoe er op verschillende niveaus meer aandacht kan komen voor herbestemmen. De bedoeling is om professionals op ideeën te brengen om zelf stappen rond herbestemmen te zetten.

De dag vindt plaats in de Maassilo in Rotterdam. De prijs voor deze dag inclusief lunch en borrel bedraagt € 50,-. 

Reageer op dit artikel