nieuws

Dronten wil Europa’s grootste sportpark

Geen categorie

De gemeente Dronten wil het grootste sport, business en entertainmentpark van Europa krijgen. Het college van burgemeester en wethouders gaat daarom onderzoeken welke mogelijkheden er zijn voor de vestiging van het park. Dat maakte het gemeentebestuur donderdag bekend.

Dronten wil Europa’s grootste sportpark

 

 

 

Het park zou IChallenge gaan heten. Het is een plek voor sport, entertainment en scholing. Ook moeten er onder meer bedrijventerreinen en zo’n 15 sportaccommodaties voor meer dan 30 sporten komen.

Om het park rendabel te maken, moet er samenwerking komen met het bedrijfsleven. Zo is er een hightech bedrijventerrein van 400 hectare gepland voor de nationale autosportindustrie. Daarnaast moet op het park een hotelaccommodatie komen. IChallenge moet jaarlijks 750.000 bezoekers trekken.

Reageer op dit artikel