nieuws

Dirk Sijmons hoogleraar Landschapsarchitectuur TU Delft

Geen categorie

Het College van Bestuur van de TU Delft heeft Ir. Dirk Sijmons (1949) voor een periode van vier jaar benoemd tot Hoogleraar Landschapsarchitectuur aan de afdeling Urbanism van de faculteit Bouwkunde TU Delft.

Dirk Sijmons hoogleraar Landschapsarchitectuur TU Delft
Architecture Annual 2007

Sijmons zal zich – voortbordurend op het werk van zijn voorganger prof.dr.ir. Steenbergen – inzetten voor de verankering van landschapsdynamiek in het onderwijs en onderzoek van de faculteit Bouwkunde TU Delft. Een focus zal liggen op het uitbouwen van de master track landschapsarchitectuur. Daarbij zal Sijmons nadrukkelijk de samenwerking opzoeken met de faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen TU Delft en de Wageningen Universiteit.

Sijmons gaat per 1 oktober 2011 aan de slag. In het voorjaar van 2012 zal hij zijn intreerede houden. Hij blijft voor anderhalve dag per week verbonden aan H+N+S Landschapsarchitecten in Amersfoort, het bureau waarvan nu hij directeur is.

Afscheid Prof.Dr.Ir. Clemens Steenbergen

Dirk Sijmons neemt het stokje over van Prof.dr.ir. C.M. Steenbergen die na veertien jaar hoogleraarschap afscheid neemt. Ter gelegenheid van dit afscheid presenteert hij op 24 november zijn boek ‘Urban Landscape Architecture’.

Achtergrond Sijmons

Als directeur van H+N+S Landschapsarchitecten in Amersfoort is Sijmons betrokken geweest bij uiteenlopende thema’s als landschap en leisure, water en landschap en energielandschappen en spraakmakende projecten als IJburg en het programma Ruimte voor de Rivier. In 2001 ontving zijn bureau de Prins Bernhard Cultuurprijs voor Toegepaste Kunst. Sijmons kreeg in 2002 bovendien de Rotterdam-Maaskantprijs voor zijn inzet om landschapsarchitectuur als een integraal onderdeel van de ruimtelijke ordening te gaan zien. In 2007 kreeg hij de Edgar Doncker prijs in de categorie Waarachtig Nederlandse Cultuur. Van 2004 tot 2008 was Sijmons de eerste Rijksadviseur voor het Landschap. In 2008 trad hij aan als hoogleraar Environmental Design aan de faculteit Bouwkunde TU Delft, waar hij in 1977 zelf zijn diploma als architect behaalde.

Reageer op dit artikel