nieuws

DHV-dochter NACO ontwerpt ’s werelds grootste luchthaven

Geen categorie

NACO Netherlands Airport Consultants, onderdeel van advies- en ingenieursbureau DHV, heeft het winnende ontwerp gemaakt voor de grootste luchthaven ter wereld: de Beijing New International Airport (BNIA). De luchthaven biedt straks ruimte aan 130 miljoen reizigers per jaar en krijgt acht start- en landingsbanen. De opening staat gepland in 2017.

DHV-dochter NACO ontwerpt ’s werelds grootste luchthaven

De huidige luchthaven van Beijing verwerkt jaarlijks 80 miljoen passagiers en zit tegen de grenzen van haar capaciteit aan. Het nieuwe wordt bijna vier keer groter dan het huidige Schiphol.

Het ontwerp is door de jury goed beoordeeld vanwege de inpassing van het openbaar vervoer, het parkeren en de toegangswegen. Ook zijn de locaties van de start- en landingsbanen, de taxibanen en de platforms zo bepaald dat de taxiafstanden kort worden gehouden.

 

 

NACO heeft ook Terminal 3 van de huidige luchthaven van Beijing ontworpen, na de ontwerpwedstrijd in 2003 te hebben gewonnen. De onderneming was betrokken bij de ontwikkeling van ruim twintig Chinese luchthavens.

Reageer op dit artikel