nieuws

45 finalisten Dutch Design Awards

Geen categorie

Er zijn 45 finalisten geselecteerd voor de Dutch Design Awards (DDA) en drie voor de Young Designer Award (YDA). De uitslag volgt 22 oktober. Dan worden ook de winnaars in de categorieën Beste Opdrachtgever Award en BNO – Piet Zwart Prijs – Lifetime Achievement Award van de DDA bekendgemaakt. De ontwerpen zijn tijdens de Dutch Design Week te zien in een glazen kas op het Stadhuisplein in Eindhoven.

45 finalisten Dutch Design Awards

Volgens de selectiecommissies heeft het economisch zware jaar vormgevers aangezet tot het ontwikkelen van slimme vormgevingsconcepten, waar met minimale middelen grote bewegingen in gang worden gezet. In alle categorieën speelde bovendien maatschappelijk design een grote rol en was er veel aandacht voor storytelling, wat ook een internationale tendens is in design. In Communicatie werd meer multidisciplinaire samenwerking en discipline-overschrijdend ontwerp gesignaleerd. Verder werkten veel inzendingen met (culturele) identiteit in een maatschappelijke context. In de categorie Ruimtelijk werden naast nationale ontwerpen ook veel internationale ontwerpen ingezonden door Nederlandse ontwerpers en ‘Dutch Design’ heeft op vele vlakken van zich doen spreken. De finalisten van de YDA waren alle drie in staat om autonomie af te dwingen, wat bijzonder is voor een beginnend ontwerper.

Reageer op dit artikel