nieuws

Zwembad met uitzicht op Mont Blanc

Geen categorie

NAT architecten heeft zich bij de prijswinnaars gevoegd van een internationale prijsvraag in Gland, Geneve in Zwitserland. Het bureau werkte hierbij nauw samen met constructeur Gilbert van der Lee van Breed integrated design en installatie en energie advies. Rene Ruiter van DWA kreeg een eervolle vermelding.

Zwembad met uitzicht op Mont Blanc

 

 

De opgave betrof een nieuw zwembad van 4.000 m2 voor de gemeente Gland aan het meer van Geneve. Een bijzondere randvoorwaarde was het geluid van een treinbaan te weren en een visuele connectie met het meer van Geneve te krijgen.

NAT Architecten 

 NAT

In het voorstel van NAT architecten, Breed en DWA wordt het gebouw georganiseerd rondom het hoofdbad met uitzicht naar de omliggende bergen. Een spiegelplafond zorgt voor het uitzicht op het meer van Geneve en de Mont Blanc.

NAT 

Reageer op dit artikel