nieuws

Winning aardwarmte gestopt

Geen categorie

Twee installaties voor de winning van aardwarmte in Pijnacker liggen tijdelijk stil. Bij de ene komt gas mee omhoog, bij de andere olie.

Winning aardwarmte gestopt

Bij twee tuinbouwbedrijven in Pijnacker wordt water van zo’n 70 °C van meer dan 2000 meter diepte opgepompt. Bij potplantenkwekerij Ammerlaan wordt de warmte sinds december vorig jaar gebruikt. Niet alleen voor het eigen ruim 4 ha grote bedrijf, maar ook voor twee andere glastuinbouwbedrijven, een scholencomplex, sporthal en zwembad. De tomatenkwekerij Duijvestijn van 12,5 ha gebruikt de aardwarmte sinds april dit jaar. Beide installaties liggen stil.

Lees verder op Cobouw.nl:

Tijdens het boren hebben we geen sporen van olie gezien en waar we geboord hebben zou volgens de experts geen olie aanwezig kunnen zijn.

Reageer op dit artikel