nieuws

Week Van het Ontwerpen in Kortrijk

Geen categorie

Van 22 juni tot en met 26 juni vindt de zevende editie van de Week van het Ontwerpen plaats in de NMBS-loods te Kortrijk. Deze tentoonstelling brengt innovatieve afstudeerprojecten van Vlaamse ontwerpopleidingen en de industrie samen op één locatie.

Week Van het Ontwerpen in Kortrijk

 

 

 

Gerenommeerde Vlaamse architecten, ontwerpers en buitenlandse vakgenoten geven lezingen en debatteren over innovatie en ontwerp en over de toekomst van het vakgebied. Ondernemers waaronder Geert Hofman, Lieven De Couvreur, Bart Grimonprez en Joost Ingels spreken over innovatie en design op woensdag 22 juni. De Italiaanse architect en gastprofessor aan de Universiteit van Nottingham, Mario Cucinella, houdt tijdens de Architectuurdag op donderdag 23 juni een workshop voor architectuurstudententen. Vervolgens tonen Kortrijkse creatieve bachelors hun werk. Proffessionele  juryleden beoordelen de categorieën journalistiek, reclame en digital design. Afsluiter van de dag is de Young Graduates Summer Party. Op vrijdag 24 juni worden lezingen gehouden door onder meer Axel Enthoven, Robert Heinrich en Josephine Green in het teken van Industrial Design. De week wordt afgesloten met het Designweekend op zaterdag 25 en zondag 26 juni. De expo, voorzien van loungebar en live music, is dit weekend voor iedereen toegankelijk.

Bekijk het volledige programma hier.

Reageer op dit artikel