nieuws

VenhoevenCS ontwerpt masterplan Luik expo 2017

Geen categorie

VenhoevenCS architecture + urbanism ontwerpt het masterplan voor de expo 2017 in opdracht van de stad Luik. Het ontwerp maakt deel uit van de ontwikkeling van de toekomstige eco-wijk op het schiereiland Coronmeuse.

VenhoevenCS ontwerpt masterplan Luik expo 2017

 

 

 

Het masterplan van VenhoevenCS is gebaseerd op de toekomstige eco-wijk. Hierbij wordt extra aandacht besteed aan de kwaliteit van wonen, werken en ontspannen. De expo is gelokaliseerd op een schiereiland in de Maas. De nieuwe toegangswegen die hiervoor ontwikkeld worden, zullen de bereikbaarheid van de stad verbeteren.

De nieuwe infrastructuur bestaat uit een tramverbinding met de stad, een brug tussen Coronmeuse en Bressoux en een boot die van en naar het schiereiland vaart. In december 2012 wordt de keuze bekend gemaakt welke stad de expo mag organiseren.

 

 

Reageer op dit artikel