nieuws

TU Delft verzilvert kennis het best

Geen categorie

De TU Delft weet van alle Nederlandse universiteiten kennis het best te verzilveren. De universiteit in 2009 in totaal 109 miljoen euro door nieuwe bedrijvigheid te stimuleren, kennis te verkopen of samen te werken met derden. Dit blijkt uit een woensdag gepubliceerd overzicht van adviesbureau ScienceWorks in samenwerking met weekblad Elsevier. De Universiteit Utrecht verdiende het meest: 198 miljoen euro. Gezien de grootte van de universiteiten deed Delft het beter.

TU Delft verzilvert kennis het best

 

 

 

Volgens het onderzoek scoort de universiteit in Delft goed in nieuwe bedrijvigheid. Zo hebben de studenten van de TU bekende projecten op hun naam staan: de zonne-energiewagen Nuna, het vliegrobotje Delfly en de Plakkies.

Ook hebben studenten van de master track Landschapsarchitectuur een productie gemaakt voor theaterfestival Oerol dat nog tot en met 26 juni plaatsvindt op Terschelling. ‘Landscape Mirror’ toont een dwarsdoorsnede van het eiland en maakt bezoekers bewust van de natuurlijk en door mensenhanden ingezette ontwikkeling van het eiland.

Reageer op dit artikel