nieuws

Tips voor een duurzaam bureauprofiel

Geen categorie

Bureaus met een onderscheidende aanpak op het gebied van duurzaamheid doen tegen de economische trend in goede zaken en groeien zelfs in plaats van te krimpen. Alijd van Doorn geeft in het juninummer een aantal tips om een duurzame strategie te formuleren die aansluit op de identiteit van je bureau. Hieronder een selectie.

Tips voor een duurzaam bureauprofiel

 

 

Tip 1: Zoek het goud in je projecten

Scan je projecten op thema’s als energiezuinigheid en materiaalgebruik, maar kijk ook naar opgaven waarbij een gezond binnenklimaat of maatschappelijke programma’s een rol hebben gespeeld. Op deze wijze creëer je een portfolio met de nadruk op duurzaamheid.

Tip 2: Ontwikkel de juiste competenties

Als besloten is op welke niche jij jouw duurzame dienstverlening wilt richten, is het zaak op een rij te zetten welke competenties je bureau al heeft, en welke versterkt moeten worden om de beoogde rol waar te maken. Als jij je bijvoorbeeld wilt profileren als specialist op het gebied van certificering binnen duurzame projecten, zijn specifieke kennis en diploma’s of een keurmerk noodzakelijk. Versterken kan van binnenuit door cursussen of door andere vormen van scholing of zelfontplooiing, of van buitenaf door mensen aan te nemen met vaardigheden op de ontbrekende punten. Stel hier een realistische begroting voor op.

Tip 3: Presenteer je duurzame visie en werkwijze

Bovenstaande inspanningen leveren weinig op als potentiële opdrachtgevers niet weten dat ze bij jou terechtkunnen voor hun duurzame projecten. Zorg er daarom tenminste voor dat jouw duurzame portfolio met een kernachtige begeleidende tekst op de website van je bureau wordt geplaatst. Als je nieuwsbrieven verstuurt, is het een goede optie om een speciale editie te wijden aan het duurzame profiel van je bureau. Een gedrukte versie kan dienst doen als flyer. Als jij jouw bureau daadwerkelijk als inspirerende koploper wilt presenteren, moet je nog een stap verder gaan. Te denken valt hierbij aan het organiseren van een minisymposium, het schrijven van artikelen en het aansluiten bij een leidend duurzaam netwerk.

In het juninummer van de Architect zijn de overige tips te lezen.

Reageer op dit artikel