nieuws

Tijd voor tijdelijkheid

Geen categorie

Maurer United heeft een nieuw pop up-restaurant gemaakt, getiteld Guesthouse Belvedère 2.0, dat zaterdag 25 juni in gebruik wordt genomen. Het paviljoen staat in de voormalige timmerfabriek in Maastricht, waar de expositie Out of Storage plaatsvindt.

Tijd voor tijdelijkheid
kernland

 

 

Het ontwerp van Maurer United is een mix van twee eerdere projecten van het bureau, de Boerenwereldkeuken (een pop-up restaurant uit 2003) en het Guesthouse Belvedère (een folly uit 2007). Het paviljoen is doordacht gedetailleerd en bestaat in constructie en bekleding uitsluitend uit steigerplanken. Het paviljoen wordt in tien delen aangevoerd en na montage zijn er geen verbindingsmiddelen meer in het zicht, zodat het materiaal goed tot zijn recht komt.

Tot 18 december worden hier kunstwerken geëxposeerd uit de collectie van het Franse FRAC Nord-Pas de Calais, onder meer van Andy Warhol, Sol LeWitt en Atelier van Lieshout. Daarnaast is een programma van educatieve projecten, workshops, debatten en lezingen georganiseerd.

Boerenwereldkeuken, 2003

 het Guesthouse Belvedère, 2007

 

Reageer op dit artikel