nieuws

Start bouw uitbreiding Limburgs Museum

Geen categorie

Deze week is de officiële bouwstart van de uitbreiding voor het Limburgs Museum te Venlo. De nieuwe uitbreiding, ontworpen door Jeanne Dekkers Architectuur uit Delft, gaat onder andere plaats bieden aan de mikwe, een middeleeuws joods badhuis dat in 2004 in Venlo is gevonden.

Start bouw uitbreiding Limburgs Museum

 

 

De nieuwbouw vormt een logisch geheel met het huidige museum dat in 2000 gereed kwam en tevens van de hand is van Jeanne Dekkers Architectuur. Aanleiding voor de uitbreiding was de wens de duurzaamheid van het gebouw te vergroten. Zo biedt de uitbreiding in de kelder plaats aan nieuwe installaties voor warmte-koude-opslag. Daarnaast omvat de uitbreiding zes nieuwe tentoonstellingszalen die de capaciteit van het museum aanzienlijk vergroten. Met de voltooiing begin 2012 is het Limburgs Museum geheel klaar voor de Floriade en voor de toekomst.

Reageer op dit artikel