nieuws

‘Nieuw’ duurzaam pand voor Joulz

Geen categorie

Omdat het Rotterdamse bedrijf Joulz niet in een nieuw pand maar in een herontwikkeld en duurzaam pand zijn activiteiten wil verrichten, koos het bedrijf voor een leegstaand gebouw aan het Willemsplein.

‘Nieuw’ duurzaam pand voor Joulz

 

 

 

Het pand aan het Willemsplein is een voormalig opslaggebouw van ongeveer 100 jaar oud en stond op de nominatie om gesloopt te worden. Projectontwikkelaar LSI is ingeschakeld om het gebouw gebruiksklaar te maken. Het is de bedoeling de nieuwe huisvesting in 2012 te betrekken. Tot die tijd betrekt Joulz tijdelijk een ander, aangrenzend pand aan de Houtlaan.

Door de keuze krijgt het gebouw het zogenoemde ‘BREEAM Very Good NL-duurzaamheidslabel’. Daarnaast past de keuze voor hergebruik in het actieprogramma ‘Aanpak Kantorenleegstand’ van de gemeente Rotterdam. Hierin wordt jaarlijks langdurig leegstaande gebouwen aangewezen voor transformatie.

Joulz is gespecialiseerd in energie-infrastructuren. Het bedrijf is met 2400 medewerkers actief in heel Nederland en heeft vestigingen in Rotterdam, Delft, Utrecht, Ablasserdam, Haarlem, Dokkum en Weert.

 

 

Reageer op dit artikel