nieuws

Natuurstenen villa in Turkije

Geen categorie

Serge Schoemaker Architects uit Amsterdam bouwt in Turkije in Avsaralani een natuurstenen villa waarin de geometrische vormen worden gecombineerd met lokale materialen en ambachtelijke bouwwijzen.

Natuurstenen villa in Turkije

 

 

 

Het karakteristieke ambachtelijke uiterlijk van de villa wordt voornamelijk bepaald door de gemetselde natuurstenen wanden. De stenen gevels, hardhouten deuren en raamkozijnen refereren aan de oorspronkelijke woonhuizen uit de Yozgat provincie.

De oude stenen, welke afkomstig zijn van vervallen huizen uit de regio, hebben een nieuwe functie gekregen tussen de horizontale betonvloeren. Ondanks dat het huis door zijn materialisatie op natuurlijke wijze integreert in zijn omgeving, wijkt het door zijn specifieke rechthoekige vorm en verdiepingshoge gevelopeningen af van de lokale architectuur.

De architecten plaatste het huis op het zuiden, gericht op het panoramische uitzicht over het omringende landschap. Een lange stenen muur loopt van noord naar zuid, leidt bezoekers naar de ingang van de villa en scheidt de private tuin van de openbare weg.

Villa Avsaralani wordt eind 2011 opgeleverd.

Reageer op dit artikel