nieuws

MCA contracteert consortium nieuwbouw

Geen categorie

Architectenbureau cepezed en de ingenieursbureaus Deerns en ABT verzorgen in samenwerking met Cure+Care consultancy het total design voor de nieuwbouw van het Medisch Centrum Alkmaar (MCA). Na een selectieproces sprak het ziekenhuis zijn voorkeur uit voor deze combinatie boven acht andere consortia. Vorige week zijn de handtekeningen gezet onder het contract met het consortium, dat opereert onder de naam +ACDC.

MCA contracteert consortium nieuwbouw

 

De opdracht betreft een Regionaal Topklinisch Interventie Centrum (RTIC) van zo’n 45.000 m2 dat gericht is op acute zorg, behandeling, verblijf en klinische diagnostiek. De oplevering van deze voorzieningen is gepland voor 2015. De functies die in eerste instantie achterblijven op de huidige locatie aan de Alkmaarderhout, vinden naar verwachting in 2025 een onderkomen in aanvullende nieuwbouw op het nieuwe terrein.

 

Reageer op dit artikel