nieuws

Marlies Rohmer populairst in Groningen

Geen categorie

Voorafgaand aan de Dag van de Architectuur is in Groninger de ‘Grote Groninger Gebouwenenquête’ gehouden. Marlies Rohmer won met haar project Bloemhof de vakjuryprijs. De publieksprijs ging naar het kantoorgebouw van DUO, een ontwerp van UNStudio.

Marlies Rohmer populairst in Groningen

 

 

Het nieuwe gebouw van de Dienst Uitvoering Onderwijs en de Belastingdienst – een ontwerp van UNStudio was publiekslieveling. In de enquête versloeg dit pand nipt het project ‘Achter de Reitdijk’ van het eveneens Amsterdamse architectenbureau Moriko Kira. De jury koos voor dezelfde nummer twee als het publiek, maar als winnaar de Bloemhof van architect Marlies Rohmer.

Groningen
Gebouw van de Dienst Uitvoering Onderwijs en de Belastingdienst van UNStudio.

 La Liberte
La Liberté door Dominic Perrault

De vakjury bestond uit publicist/architectuurhistoricus Anne Luijten, architect Johannes Kappler en directeur Scief Houben van Houben Partners. Zij spraken in hun rapport bewondering uit voor de bouwproductie van het afgelopen jaar: die was in Groningen aanzienlijk, van hoge architectonische kwaliteit en van een grote diversiteit. “Er is met liefde ontworpen, al was ook in Groningen in de vastgoedsector sprake van een te optimistische marktinschatting”, aldus Johannes Kappler. Hij kwam met een extra prijs:  de gouden kiezel. Deze werd wegens “mooi architectonisch design in combinatie met prachtig vakmanschap” toegekend aan Tuinhuis De Tuinwijck, een ontwerp van architect Haiko Meijer (Onix) dat werd gebouwd door Freddie Brossois.

transferium Groningen
Wachtruimte van de PR in Hoogkerk van interieurontwerper LYVR uit Haren

Het volledige juryrapport is te vinden op www.dagvandearchitectuurgroningen.nl.

Reageer op dit artikel