nieuws

Lichtproject Broken Light wint Lamp Award 2011

Geen categorie

Het lichtproject Broken Light dat sinds december 2010 de Atjehstraat in Katendrecht te Rotterdam betovert, heeft de eerste prijs gewonnen in de categorie Urban and Landscape Lighting van de Lamp Award 2011.

Lichtproject Broken Light wint Lamp Award 2011

 

 

Broken Light is een lichtkunstwerk van 150 meter lang en verlicht de rijweg, de stoep en de huizen van de Atjehstraat. De lichtpatronen op de stoep in combinatie met de verticale lichtbanen veranderen de beleving van de straat. Het is uniek dat een lichtkunstwerk fungeert als openbare verlichting. Sociale veiligheid wordt doorgaans geassocieerd met veel licht. Lichtontwerper Rudolf Teunissen van Daglicht & Vorm Lichtdesign heeft er juist voor gekozen om een bijzondere beleving van de ruimte te creëren met verassende, subtiele effecten.

  

Uit het juryrapport

‘De jury benadrukt de grote kwaliteit van het voorstel dat licht en schaduw op een zeer vernieuwende en innovatieve wijze combineert in één concept en het vermogen heeft om de stedelijke ruimte te transformeren en te verbeteren met kunstlicht.’

De jury beoordeelde 594 inzendingen uit 61 landen.

Projectgegevens

Lichtontwerp: Rudolf Teunissen
Ontwikkeling en techische coördinatie armatuur: Thomas Linders, MAX designers
Optisch- en reflectorontwerp: Rudolf Teunissen en Marinus van der Voorden
Productie armatuur: Lens

Reageer op dit artikel