nieuws

Licht Kunst Licht wint IALD award

Geen categorie

The International Association of Lighting Designers (IALD) reikt dit jaar de 28ste Radiance Award uit aan Licht Kunst Licht voor de telekombridge in het Duitse Bonn.

Licht Kunst Licht wint IALD award

 

 

 

Ontwerpstudio Licht Kunst Licht, met vestigingen in Bonn en Berlijn, staat bekend om zijn architectonische verlichting. De Telekombridge in Bonn verbindt twee kantoorgebouwen van het bedrijf Deutsche Telekom AG. De voetgangersbrug strekt zich uit over 74 meter en vormt een gigantische boog over een drukke weg.

 

De verlichte vloer van de brug, die zeven meter boven de grond hangt, staat in sterk contrast met het relatief lage verlichtingsniveau van de omgeving, waardoor de brug op een zwevend lint lijkt. De boog wordt verlicht in magenta, de huisstijlkleur van Deutsche Telekom. Neutrale witte led-profielen verlichten de elf meter hoge lifttorens. Bij het naderen van voetgangers wijzigen de lichteffecten, zodat de verbinding echt wordt beleefd.

De Radiance Award van IALD is te beschouwen als de ‘Oscar van de lichtindustrie’ en heeft tot doel esthetische lichtprojecten van hoge technische kwaliteit onder de aandacht te brengen.

 

 

Reageer op dit artikel