nieuws

Leidse Architectuurprijs naar Sterrewacht

Geen categorie

De eerste Leidse Architectuurprijs is toegekend aan de renovatie van de Sterrewacht door het architectenbureau Veldman, Rietbroek, Smit. De prijs, 5.000 euro, is dit jaar voor het eerst uitgereikt. Het is de bedoeling om de prijs, die in samenwerking met het Rijnlands Architectuur platform (RAP) tot stand is gekomen, elke twee jaar toe te kennen.

Leidse Architectuurprijs naar Sterrewacht

 

Alle inwoners van Leiden en omgeving konden tussen 4 en 18 juni hun stem uitbrengen via een website van het Leidsch Dagblad. In totaal zijn bijna 2500 stemmen uitgebracht. Op de Sterrewacht werden 29,3 procent van de stemmen uitgebracht.

Naast Veldman, Rietbroek, Smit werd een twee prijs uitgereikt, deze ging naar  een woonhuis aan de Voltastraat (13 procent) van 24H>Architecture. De derde is gewonnen door een huis aan de Marnixstraat van Bedaux De Brouwer/Thomas Bedaux. In totaal waren tien gebouwen door een vakjury voor nominatie geselecteerd.

Reageer op dit artikel