nieuws

Lage btw-tarief verbouwingen verlengd

Geen categorie

Het lage btw-tarief op arbeid bij verbouwing of renovatie van de woning blijft nog drie maanden langer gelden, tot 1 oktober. Dat heeft VVD-staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) vorige week bekendgemaakt.

Lage btw-tarief verbouwingen verlengd

 

 

Weekers komt daarmee tegemoet aan verzoeken vanuit de branche. Volgens Bouwend Nederland leverde het lage btw-tarief in de eerste drie maanden van de maatregel, die 1 oktober vorig jaar in ging, alleen al 4000 banen op en 800 miljoen euro aan extra opdrachten. Bijna 60 procent van de bouwers kreeg meer aanvragen voor offertes.

Weekers verlengt de regeling voor drie maanden. “Deze overgangsmaatregel is soepel en helder tegelijk. Vanaf 1 oktober is het loket echt gesloten.” Voorwaarde is wel dat het werk voor 1 juli is begonnen. Door de verlenging loopt Weekers 42 miljoen euro aan belastinginkomsten mis. Die moet hij elders vinden.

Reageer op dit artikel