nieuws

Kunstkapel Zuidas presenteert ‘Round and Round’

Geen categorie

KunstKapel Zuidas presenteert de cinematografische lichtinstallatie ‘Round and Round’ van beeldend kunstenaar Giny Vos. De tentoonstelling is te bezichtigen van 25 juni tot en met 2 oktober 2011 in Amsterdam.

Kunstkapel Zuidas presenteert  ‘Round and Round’

 

 

 

Ieder jaar stelt de KunstKapel een kunstenaar centraal die een beeldbepalend kunstwerk op Zuidas heeft gerealiseerd. De expositie ‘Round and Round’ gaat over de geschiedenis van het bewegende beeld. De vroegste filmbeelden worden met de eerste grove beelden van de computer vermengd en  vertaald in overgedimensioneerde pixels. Dit als verwijzing naar de digitale beeldwereld.

Een constructie van 4096 LED-pixels voorziet de ronde ruimte van een verschuivend lichtpatroon. De bezoeker wordt omgeven door een voorstelling van fragmenten die de allereerste vorm van bewegend beeld door licht en donker weer tot leven wekt en staat daardoor midden in het kunstwerk.

Reageer op dit artikel