nieuws

Krimp kantorenmarkt nergens groter dan in Nederland

Geen categorie

Nergens in Europa is het verval in de kantorenmarkt zo groot als in Nederland. De productiewaarde voor de bouwers daalt volgens Euroconstruct dit jaar met 31 procent tot amper nog een miljard euro.

Krimp kantorenmarkt nergens groter dan in Nederland

 

 

 

Terwijl de Nederlandse kantorenbouw verder het moeras inzakt, nemen op diverse plaatsen elders in Europa de investeringen fors toe. Groot-Brittannië, dat gedurende de crisis 45,9 van zijn volume inleverde, groeit dit jaar 5,4 procent. De vooruitzichten zijn erg gunstig. Voor 2012 rekent Euroconstruct, koepel van gerenommeerde Europese bouwinstituten zoals het EIB, op 6,5 procent extra. In 2013 stijgen de investering met 17,9 procent tot 12,9 miljard euro. Ter vergelijking: in 2008 bouwden de Britten nog voor een bedrag van 16,8 miljard euro aan kantoren. Groot-Brittannië is op afstand de grootste kantorenmarkt in Europa.

 

Reageer op dit artikel