nieuws

Gunning Brede School Bonaire naar Attika

Geen categorie

De brede school die op Bonaire wordt gebouwd is van de hand van Attika Architekten. Het ontwerp werd eerder naast het ontwerp van HL Architecture aangewezen als winnaar van een internationale prijsvraag. De gunningscommissie selecteerde op basis van de typische Bonairiaanse sfeer, de flexibiliteit van de hoofdopzet en de klimaatbeheersing het ontwerp van Attika voor uitvoering.

Gunning Brede School Bonaire naar Attika

 

 

De school is opgezet als een typisch Bonairiaans huis met een ruime ‘porch’ als entree- en leefzone. De porch is in dit geval een met lokale bodemdekkers begroeid vegetatiedak waarmee een schaduwrijke ruimte ontstaat voor collectief gebruik. Hier bevinden zich onder meer de lokalen en de docentenruimten. Daarnaast is de zone ook beschikbaar voor buurtactiviteiten.

 

De opzet van losse gebouwen in het ontwerp van Attika biedt daarnaast ook ruimte aan de wind. Deze doorwaaibaarheid levert een belangrijke bijdrage aan een leefbaar gebouw in het klimaat op Bonaire. Daarnaast zorgen ruime dakoverstekken en de porch voor veel schaduw.

Reageer op dit artikel