nieuws

GreenCalc+ en BREEAM-NL gaan samen

Geen categorie

De stichtingen Sureac (GreenCalc+) en Dutch Green Building Council (BREEAM-NL) gaan hun methoden integreren. De kennis die is opgedaan bij het ontwikkelen van de GreenCalc+ en de BREEAM-methode worden in een nieuw ontwerphulpmiddel samengevoegd. Hiermee is een gemeenschappelijke taal voor het beoordelen van de duurzaamheid van gebouwen en gebieden in Nederland een stap dichterbij gekomen.

GreenCalc+ en BREEAM-NL gaan samen

 

 

Het nieuwe hulpmiddel heet BREEAM-NL en maakt het mogelijk om in een vroeg ontwerpstadium uitspraken te doen over de duurzaamheid van een project. DGBC en DGMR hebben afgesproken dat zij in gesprek gaan met de gebruikers van GreenCalc+ om de continuïteit van de rekenmethode te waarborgen.

De Rijksgebouwendienst is één van de initiatiefnemers geweest van Greencalc. BREEAM kijkt echter naar meer milieuaspecten. De Rijksgebouwendienst zal daarom geleidelijk naast Greencalc + BREEAM gaan toepassen in zijn huisvestingsprojecten.

 

Reageer op dit artikel