nieuws

Foto’s geven beeld van renovatie

Geen categorie

Fotograaf Jan Pieters Meeuws fotografeerde de renovatie van de woningen aan de Echternachlaan in de buurt ’t Hool in Eindhoven. Deze beelden zijn samengevat in een expositie die tot eind 2011 is te bezichtigen. De foto’s zijn opgesteld in de plantsoenen rondom het complex.

Foto’s geven beeld van renovatie

 

 

De renovatie van de split level woningen en algemene ruimtes namen een jaar in beslag, van voorjaar 2010 tot voorjaar 2011. De geëxposeerde foto’s geven voornamelijk een beeld van het werk aan de gevels. Daarnaast bestond de renovatie uit het aanbrengen van isolatieglas en spouwmuurisolatie. Het schilderwerk is zoveel mogelijk teruggebracht naar de oorspronkelijke kleuren van Van den Broek en Bakema.

De wijk ’t Hool ligt in stadsdeel Woensel Noord. De buurt is vernoemd naar het Hoolstraat dat ten noorden van de buurt liep. De wijk is ontworpen tussen 1962 en 1968 en begin jaren zeventig gebouwd. Van den Broek & Bakema tekende indertijd voor het ontwerp. Kenmerken voor de buurt is de noordrand die wordt gevormd door hoge flats met split level woningen. Het middendeel bestaat uit hofjes met grondgebonden woningen van 14 verschillende types, onder andere patio- en terraswoningen maar ook vrijstaande villa’s.

Reageer op dit artikel