nieuws

Expositie GPS TRACKING Rotterdamse binnenstad

Geen categorie

De gemeente Rotterdam is van plan 5000 woningen in de vorm van voornamelijk hoogbouw aan de stad toe te voegen. Wat het effect is van wonen in hoogbouw en het effect op de kwaliteit van de binnenstad is bijna niets bekend. Masterstudenten Urbanism van de TU/Delft en Veldacademie deden onderzoek hiernaar en presenteren aanstaande vrijdag de resultaten.

Expositie GPS TRACKING Rotterdamse binnenstad

 

Voor het onderzoek zijn de beweegpatronen van 11 verschillende woontorens geregistreerd met GPS-zenders. Vervolgens werden de uitkomsten vergeleken met inventarisatiekaarten van de stad en met resultaten van interviews. Met het oog op toekomstige bouwprojecten is eveneens onderzoek gedaan naar de functie van de plint van de woontorens.

Daarnaast, is samen met onderzoekers van het Erasmus MC, gekeken naar de invloed van gezondheid op het mobiliteitsgedrag van hoogbouwbewoners. Later dit jaar publiceert Veldacademie een professioneel advies aan de stad waarin zij samen met dS+V aanbevelingen doen voor slimmere en effectieve investeringen voor de stad.

Expositie GPS TRACKING in de Rotterdamse binnenstad
24 juni 2011
17:00 – 19:30 uur
Locatie: Westblaak 67, Rotterdam

 

 

Reageer op dit artikel