nieuws

Evenwichtsoefening van Stein Van Rossem

Geen categorie

Strakke randvoorwaarden waaraan interieurontwerpen onderhevig zijn kunnen een project behoorlijk bemoeilijken. In de interieurrubriek van het juninummer laat de Belgische architect Stein Van Rossem zien hoe je uiteenlopende programmatorische eisen verweeft in coherente, verstilde interieurs.

Evenwichtsoefening van Stein Van Rossem

 

 

Interieurarchitecten zijn steeds afhankelijk van een omgeving die al voorhanden is. De condities die hiermee gepaard gaan kunnen soms eerder ontmoedigend dan motiverend zijn. Stein Van Rossem vergelijkt het met een evenwichtsoefening die veel overtuigingskracht, tijd en energie vergt.

Hij ziet het als een uitdaging om projecten te realiseren die zo goed mogelijk aan het initiële ontwerp voldoen. Dat dit hem vaak lukt, is te zien aan de twee projecten die in het juninummer worden besproken: de verbouwing van de entreezone en een ontmoetingscentrum in het kantoor van Belgacom te Brussel, en de inrichting van een appartement in Asse.

In zijn projecten besteedt Van Rossem aandacht aan de consequente doorvoering van planopbouw, ruimte en inrichting voor een heldere en ruimtelijke ervaring. Hij werkt tot op detailniveau om gestileerde ontwerpen te realiseren.


Appartement in Asse door Stein van Rossem. Fotograaf Tim Van de Velde

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels