nieuws

EK-stadion zonder opleverdatum

Geen categorie

Het stadion waar in 2012 in Polen de openingswedstrijd van het Europees kampioenschap voetbal gespeeld moet worden, komt niet op tijd klaar. De opleverdatum van het prestigeproject van 30 juni is onhaalbaar.

EK-stadion zonder opleverdatum

 

 

 

De toekomstige nationale trots in Warschau is met 58 duizend bezoekersplaatsen het grootste stadion dat in Polen in aanbouw is. “De vertragingen zijn veroorzaakt door een gebrek aan personeel en een slechte organisatie”, aldus Rafal Kapler, directeur van het Nationale Sport Centrum (NCS), de opdrachtgever voor de bouw. Polen organiseert volgend jaar samen met de Oekraïne het belangrijke Europese voetbaltoernooi.

Het stadion wordt gebouwd door een consortium van het Oostenrijkse Alpine Bau en de Poolse firma’s Hydrobudowa en PBG. De Nederlandse technische dienstverlener Imtech is een van de onderaannemers. Volgens NCS worden de vertragingen onder meer veroorzaakt door de aanleg van een trap waardoor de bovenste rij met zitplaatsen niet bereikbaar is. De NCS gunt de aannemer geen extra tijd. Mogelijk wordt het contract met de aannemer opengebroken.

Reageer op dit artikel