nieuws

Danone Innovation Centre krijgt BREAAM Excellent

Geen categorie

Het Danone Innovation Centre op het Utrecht Science Park heeft het BREAAM-certificaat Excellent gekregen. Het door OVG ontwikkelde gebouw is ontworpen door architectenbureau cepezed en gaat eind deze zomer in uitvoering. De duurzaamheid komt tot uiting in de locatie, de vormgeving, de materialisatie, de flexibiliteit, het klimaatconcept en de bouwmethodiek.

Danone Innovation Centre krijgt BREAAM Excellent

Het Innovation Centre clustert de R&D-activiteiten van de Danone divisies Baby Nutrition en Medical Nutrition. Het programma omvat onder meer een pilot plant, laboratoria, kantoren, opslagcapaciteit, een informatiecentrum, een conferentiecentrum, een coffee corner en een restaurant. Het gebouw is verweven met de faciliteiten van het Utrecht Science Park, wat de noodzaak tot mobiliteit beperkt en zo de CO2-uitstoot door gebruikers reduceert.

Materiaalgebruik

Met een efficiënt ruimtegebruik is het Innovation Centre compact vormgegeven. De horizontaal gelede gevel van sandwichpanelen en glas is hoogisolerend en zorgt voor een royale daglichttoetreding die bijdraagt aan het gebruikerswelzijn en zorgt dat minder kunstlicht nodig is. Het materiaalgebruik is geminimaliseerd en weloverwogen. Zo is de staalconstructie slank gedimensioneerd en is alleen 100% FSC-gecertificeerd hout voorgeschreven.

  

Flexibiliteit

Het gebouw is flexibel ontworpen en een clustering van functies en voorzieningen en aanwezigheidsdetectie zorgen voor een laag energieverbruik. Gebruikers kunnen hun eigen klimaatomstandigheden reguleren. Atria vormen een integraal onderdeel van het klimaatconcept en het Innovation Centre ontleent zijn energie voornamelijk aan een WKO-installatie.

Realisatie van het gebouw vindt plaats middels Industrieel, Flexibel en Demontabel bouwen. Het gebouw wordt gerealiseerd door BAM Utiliteitsbouw.

Reageer op dit artikel