nieuws

Computers verwarmen kathedraal

Geen categorie

Met zijn plan Church on a Cloud heeft de Roosendaalse architect Geert van der Aa (28) de competitie gewonnen voor een nieuwe klimaatbeheersing in de Sint Bavo kathedraal in Haarlem.

Computers verwarmen kathedraal

 

 

 

Een datacenter in de kelder van het kerkgebouw moet de grote en hoge ruimte verwarmen, terwijl de koude uit de kerk de computers koelt. De naam van het idee verwijst naar de ict-term cloud computing, waarbij internet als een wolk wordt beschouwd waarbinnen alles mogelijk is.

Van der Aa vindt het een mooie gedachte dat hij “iets heel ouds” heeft gekoppeld aan moderne technologie. “Je denkt het eerst aan technische oplossingen, maar daarna kwam het besef dat dat niet per sé hoeft. Voor mijn gevoel zou het verder moeten gaan. Zeker ook vanuit oogpunt van duurzaamheid, waar ik me veel mee bezighoud.”

Lees meer over ‘Church on a cloud’

Reageer op dit artikel