nieuws

Bureau B+B en B-architecten winnen Open Oproep Turnhout

Geen categorie

Hoe de stationsomgeving en aanliggend industriegebied van Turnhout er in de toekomst uit zal zien ligt in handen van Bureau B+B en B-Architecten. Dit is het winnend project van de Open Oproep voor het stedebouwkundig plan van Turnhout.

Bureau B+B en B-architecten winnen Open Oproep Turnhout

 

 

 

Drie gebouwen situeren zich rond het centraal gelegen plein in het ontwerp. Deze publieke ruimte sluit naadloos aan op de omliggende stedelijke pleinen, publieke tuinen, galerijen en binnenplaatsen.

Het plein in het midden van het project fungeert als ontmoetingsplek en verbindt de drie omliggende gebouwen. Woonfuncties, werkfuncties en publieksfuncties zijn hierin ondergebracht. De vorm van de gebouwen verwijst naar de voormalige industrie.

Het overkoepelend stationsplein vormt een drempelruimte tussen gebouw en straat, waaronder alle functies van het station een plek vinden. Op deze manier wordt door Bureau B+B en B-Architecten een aangename ruimte gecreëerd voor de bewoners, werkende en bezoekers van de ‘Turnhout  Innovatiepool’.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels