nieuws

3D stads-prints in chocola

Geen categorie

Het idee om 3D prints in chocola uit te geven van gebouwen in de stad heeft de hoofdprijs gewonnen van de wedstrijd Rotterdam 3D Open. Team Sjakie & Co kreeg voor Chococopy duizend euro.

3D stads-prints in chocola

Team Sjakie & Co over hun inzending: ‘Een foto is te plat en een maquette is duur en ouderwets. Het ideaal is een kopieshop, maar dan met 3D printers. Wat is er leuker (en lekkerder) dan een levensechte 3D print van chocolade? Een atelier waarin 3D chocolade printers je net gekochte huis, De Kuip, de Van Nelle fabriek of het stadhuis kunnen printen. Maar dan wel levensecht!’ Een idee dat volgens de jury ‘uitblonk in originaliteit’.

 

Publieksprijs

De publieksprijs ging naar The Nexxt Step, dat een virtuele animatie wil bouwen van de omgeving van Rotterdam CS, lijkend op een computer game. Via een virtuele wandeling wil het bedrijf de omgeving in 1970 laten zien, maar ook zoals ze er uit zal zien in 2015. Hiermee wordt de dynamiek van de stad volgens de jury heel duidelijk weergegeven. “De toepassing is uitermate geschikt om bewoners, bedrijfsleven en toeristen kennis te laten maken met het huidige en toekomstige Rotterdam in een virtuele 3D omgeving.”

 

Aanmoedigingsprijs

De buurtbewoners van de wijk Zevenkamp kregen de aanmoedigingsprijs voor hun ontwerp voor het manifestatieveld, dat binnekort daadwerkelijk wordt uitgevoerd. Voor de uitwerking van de aanvullende 3D plannen kunnen zij een beroep doen op de expertise van één van de 3D specialisten van de afdeling Landmeten van Gemeentewerken Rotterdam.

Rotterdan 3D

Gemeentewerken Rotterdam hield de prijsvraag om het gebruik van haar data te stimuleren bij het maken van toepassingen voor de stad en de burgers. De organisatie heeft de afgelopen jaren namelijk gewerkt aan Rotterdam 3D: een 3D beeld van hele stad, van het centrum tot de haven en Hoek van Holland. Dit bestand is gemaakt op basis van het hoogtebestand en luchtfoto’s van de stad. Door een koppeling de gemeentelijke basisadministratie van adressen en gebouwen blijft het actueel. Rotterdam stelt het gratis beschikbaar via www.rotterdam.nl/rotterdam3D.

Reageer op dit artikel