nieuws

Winy Maas krijgt Franse onderscheiding

Geen categorie

Winy Maas ontvangt op 9 mei een Franse onderscheiding, zo hebben de Franse autoriteiten bekendgemaakt. In Frankrijk zijn hij en zijn bureau MVRDV vooral bekend door zijn plannen voor Les Halles in Parijs en zijn bijdrage aan het debat over ‘Grand Paris’.

Winy Maas krijgt Franse onderscheiding

 

 

 

Maas wordt Ridder in het Legioen van Eer, een nationale onderscheiding die in Frankrijk sinds 1802 bestaat en die wordt uitgereikt voor buitengewone diensten verleend aan de Franse staat. De Franse ambassadeur in Nederland speldt de onderscheiding op.

MVRDV is in Frankrijk betrokken geweest bij onder andere  bij Musee du Quai Branly, Les Halles, Fondation Pinault en Philharmonie de Paris. Het bureau werkt momenteel aan een groot masterplan voor Bordeaux (2600 woningen), havenvernieuwing van 300ha in Caen in Normandie, een hyperduurzaam kantoorgebouw in Parijs en een winkelcentrum in Parijs. MVRDV is onderdeel van het Atelier du Grand Paris waar zij onlangs een transportstudie voor de regio Parijs hebben gepresenteerd.

 

 

Reageer op dit artikel