nieuws

Winst bouwtop gaat in rook op

Geen categorie

De grootste bouwbedrijven van Nederland hebben afgelopen jaar samen meer dan een derde van hun winst in rook zien opgaan.

Winst bouwtop gaat in rook op

Dat blijkt uit het overzicht dat Dagblad Cobouw jaarlijks opstelt naar aanleiding van de cijfers van de betrokken bedrijven. De tien grootste ondernemingen uit de bouw waren vorig jaar goed voor een nettoresultaat van 564 miljoen euro. Dat is bijna 17 procent meer dan in 2009. Als de recordwinsten van baggerbedrijven Boskalis en Van Oord niet worden meegerekend blijft van de winst echter nog maar 88 miljoen over. Dat is 34,5 procent minder dan het nettoresultaat dat de acht bouwers over 2009 samen behaalden.

De grootste klappen

Veruit de grootste klap kreeg Strukton. De Maarssense aannemer kreeg een winstdaling van ruim 2000 procent voor zijn kiezen en dook 15,5 miljoen in het rood. Ook TBI werd relatief zwaar getroffen. Het Rotterdamse concern zag de winst met 317 procent teruglopen tot 33,6 miljoen negatief. BAM leverde de helft van de winst in, maar kon nog wel zwarte cijfers schrijven, 15,3 miljoen om precies te zijn.

Bron: Cobouw

Reageer op dit artikel