nieuws

Surfmuseum van Steven Holl opgeleverd

Geen categorie

In Biarritz is het Cité De L’océan Et Du Surf opgeleverd. Het gebouw, ook wel bekend als het Surfmuseum, is bedoeld om bewustzijn te creëren over de zee en haar betekenis voor de maatschappij, de wetenschap en het milieu. Het ontwerp is gemaakt door Steven Holl en de Braziliaanse kunstenaar en architect solange fabião. Het museum wordt op 25 juni officieel geopend.

Surfmuseum van Steven Holl opgeleverd

 

Het project omvat een museumgebouw, tentoonstellingsruimtes en een plaza dat doorloopt over het dak. Het complex maakt onderdeel uit van een masterplan dat doorloopt tot aan de kustlijn. Door een aantal hoge volumes te relateren aan een formatie uitstekende rotsen in het water, wordt zelfs een visuele verbinding tot in de zee gerealiseerd.

Fotograaf Iwan Baan

Het bouwvolume is bedoeld als verzamelpunt, open naar de lucht en de zee, met de horizon in de verte. De zogenoemde “place de l’Ocean”, met zijn gekromde dakvorm, definieert de sfeer in de centrale tentoonstellingsruimte, maar geeft het bovengelegen plein ook de sfeer van een versteend golflandschap.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels