nieuws

Studenten ontwerpen hulpmiddelen

Geen categorie

Howest, hogeschool West-Vlaanderen, organiseert op 14 juni de symposium Design for (Every)one. Studenten Industrieel Ontwerpen en Ergotherapie worden gekoppeld aan een persoon met een beperking en bedenken en ontwikkelen voor de persoon in kwestie een hulpmiddel.

Studenten ontwerpen hulpmiddelen

 

 

 

 

Design for [every]one is een multidisciplinair onderzoeksproject tussen de opleidingen Industrieel (product)ontwerpen en Ergotherapie van Howest, de Hogeschool West-Vlaanderen. Het onderzoek slaat de brug tussen universal design en assistieve technologie. Geen twee personen of functiebeperkingen zijn gelijk. Toch kan een unieke gebruiker slechts kiezen uit een beperkt aanbod van universele hulpmiddelen, geproduceerd volgens massaproductiestandaarden.

De gitaarhulp werd in 2009 door Wouter Vanderhoydonk ontworpen. 

De middag staat in teken van de presentaties van de studenten en de daaropvolgende prijsuitreiking. Daarnaast geven enkele mensen uit het vakgebied een lezing.

 

Vier studenten ontwikkelde voor Greet een regenkap voor boven haar rolstoel, want een rolstoel voortbewegen en een paraplu omhoog houden, gaat immers slecht tegelijkertijd. 

Het symposium vindt plaats in het Industrial Design Center in Kortrijk. Deelname is gratis, maar registratie is wel verplicht.

Reageer op dit artikel