nieuws

Stedelijk krijgt vorm

Geen categorie

De eerste grote panelen voor de nieuwe gevel van het Stedelijk Museum zijn dinsdagochtend vroeg gearriveerd op het Museumplein in Amsterdam. De speciale panelen van kunststof zijn nodig voor het vervaardigen van de opvallende buitengevel, de zogenaamde witte badkuip.

Stedelijk krijgt vorm

 

 

De witte uitbouw, een ontwerp van Benthem Crouwel,  biedt plaats aan de entree, expositieruimte en de kantoren. Op de begane grond komen onder meer de entreehal, het restaurant en de museumwinkel. In de kelder komen de grootste expositieruimte van 1100 vierkante meter, de bibliotheek en educatieve ruimtes.

Het plaatsen van de 270 panelen aan de al gebouwde staalconstructie gaat de hele zomer door. Volgens de gemeente is komend najaar de volledige uitbouw van 120 bij 24 meter geplaatst en afgewerkt.

VolkerWessels bouwt het museum in tien maanden af. Het aannemersbedrijf hervatte de werkzaamheden begin april nadat deze in februari stil kwamen te liggen door het faillissement van Midreth. De gemeente overlegt met de museumdirectie over de uiteindelijke openingsdatum. Momenteel is in het historische gerenoveerde museumgebouw de tentoonstelling Temporary Stedelijk 2 te zien.

Reageer op dit artikel