nieuws

Richard Hutten nu ook opdrachtgever

Geen categorie

Na jaren zelfstandig en in opdracht van anderen te hebben gewerkt, bevindt de Rotterdamse ontwerper Richard Hutten zich bij het meubelmerk Gispen nu opeens aan de andere kant van de tafel. Hij is sinds kort creative director van het merk NgispeN en stuurt in die hoedanigheid ontwerpers als Maarten Baas, Jerszy Seymour en Jurgen Bey aan.

Richard Hutten nu ook opdrachtgever

 

In het meinummer van de Architect interieur deelt Richard Hutten zijn ervaringen als nieuwbakken opdrachtgever met Harm Tilman in de rubriek Vormvisie. Gispen richt zich met het nieuwe merk NgispeN op de consumentenmarkt en stelde Richard Hutten als creatief directeur. Hutten bepaalt de strategie van het merk en trekt de ontwerpers aan. Geen gemakkelijke opgave, al vindt Hutten het vooral leuk om een andere rol in het ontwerpproces te spelen.

 

More or Less Chair van NgispeN door Maarten Baas

Zo vertelt Hutten in het interview over de samenwerking met Maarten Baas. “Ik heb Maarten flink moeten aanduwen, want voor hem is het zijn eerste industrieel vervaardigde stoel. Hij wilde twee keer het bijltje erbij neergooien. Maar uiteindelijk is het goed gekomen en is een stoel ontstaan die de potentie heeft een designklassieker te worden.”

 

Stubborn Chair van NgispeN door Jurgen Bey

Hutten meent dat je als opdrachtgever niet tegenover, maar naast je ontwerpers moet zitten. “Het is een intensieve vorm van samenwerking. Samen hebben we immers één doel: het beste product maken. We zitten in hetzelfde team en als we een doelpunt scoren, doen we dat samen. Ook mijn samenwerking met Maarten Baas was open, informeel, gedreven, plezierig en relaxed.”

Het volledige interview is te lezen in de Architect interieur van mei 2011.

 

TST Sofa van NgispeN door Michael Young 

 

Reageer op dit artikel