nieuws

Retraitecentrum Metta Vihara door Bureau SLA

Geen categorie

Bureau SLA (Stedenbouw, Landschap & Architectuur) werkt momenteel aan een stiltecentrum in Hengstdijk, Zeeland. De opdracht is van stichting Metta Vihara. De accommodatie is bedoeld om voor kortere en langere tijd retraites te houden.

Retraitecentrum Metta Vihara door Bureau SLA

 

 

 

De stichting heeft in 2009 een woonhuis met stallen aangekocht. Het woonhuis wordt gebruikt voor permanente huisvesting van de dagelijkse leiding. De stallen worden gesloopt voor een nieuwe accommodatie met circa 25 bedden, een eetruimte, bibliotheek en een meditatieruimte. De nieuwbouw krijgt van Bureau SLA de kenmerkende uitstraling van de streek maar wel op een manier die laat zien dat de functie anders is dan gebruikelijk.

Naar verwachting is de oplevering in februari 2012.

 

Reageer op dit artikel