nieuws

Prinses Máxima opent het KlokHUIS op 8 juni

Geen categorie

Prinses Máxima opent woensdagmiddag 8 juni in het Cascadepark in Almere het KlokHUIS. Dit gebouw, dat is ontworpen door kinderen samen met Jord den Hollander, is het resultaat van een ontwerpwedstrijd van het televisieprogramma Het Klokhuis. Het KlokHUIS krijgt de functie van educatief centrum om kinderen te informeren over de thema’s bouwen, wonen en gezond leven in relatie tot duurzaamheid en innovatie.

Prinses Máxima opent het KlokHUIS op 8 juni

Naast woonbeleving en functionaliteit gaat het ook om energiebesparing en gezond leven. Uit de ruim duizend inzendingen zijn zes ontwerpen gekozen uit de thema’s slapen, wassen en plassen, spelen en niksen, koken en eten en de buitenkant.

De afzonderlijke ontwerpen zijn door Jord den Hollander samengevoegd tot één huis dat de vorm heeft van een roze taart. Naast een slaapkamer onder een vissenvijver, een keuken in de vorm van een slakkenhuis en een glijbaan als uitgang, is in de ontwerpen aandacht besteed aan energie- en waterverbruik. Het badwater wordt bijvoorbeeld gebruikt om het toilet door te spoelen. Daarnaast maakt het huis gebruik van zon- en windenergie.

De gemeente Almere heeft de bouwgrond beschikbaar gesteld. Cascadepark is het toekomstige duurzame stadspark in Almere Poort waar veel ruimte voor bewoners is om een eigen huis te bouwen. Opdrachtgever voor de bouw van het KlokHUIS is het Centrum voor Architectuur, Stedenbouw en Landschap Almere (Casla) dat onder de naam KinderCasla ook het beheer gaan voeren. Naast educatief centrum voor kinderen wordt in het gebouw ook het Informatiecentrum Almere Poort gevestigd.

Reageer op dit artikel