nieuws

Oproep: stem voor één milieurekenregel

Geen categorie

De stichtingen Milieurelevante productinformatie (MRPI) en Bouwkwaliteit (SBK) roepen de Tweede Kamer op om morgen vóór de invoering van een uniforme milieurekenregel in het Bouwbesluit te stemmen. De regel heeft een lastenverlichting tot gevolg en kan een belangrijke impuls voor de verduurzaming van de gebouwde omgeving, zo menen de organisaties.

Oproep: stem voor één milieurekenregel

De milieubelasting van gebouwen kan nu op veel verschillende manieren worden berekend en onderlinge vergelijking is onmogelijk. Dit leidt tot verwarring en weerstand en staat de ontwikkeling van kennis over verduurzaming van de gebouwde omgeving in de weg. Bovendien betekent één regel een lastenverlichting voor de bouwindustrie, die dan niet meer op verschillende manieren hoeft te meten. Eenduidige milieugegevens van bouwmaterialen zijn beschikbaar via de nationale milieudatabase, beheerd door Stichting Bouwkwaliteit.

Reageer op dit artikel