nieuws

Officiële opening Hof van Coevorden

Geen categorie

Het door RAU ontworpen Hof van Coevorden is onlangs officieel geopend. Het project is onderdeel van een stedebouwkundig plan waarin de oude, stervormige vestinggracht en de motte waarop het kasteel staat, worden vernieuwd.

Officiële opening Hof van Coevorden

 

 

 

Naast het gemeentehuis, zijn in het Hof van Coevorden ook een danszaal, twee als dozen in een doos gerealiseerde popruimtes, een bankfiliaal en het centrum voor de kunsten gevestigd. Dankzij een uitschuifbare tribune kan de raadszaal ook als (film)theater met 180 zitplaatsen worden gebruikt.

Clickbrick Hof van Coevorden Grote delen van de gevel zijn uitgevoerd in ClickBrick. Conform de Cradle to Cradle gedachte kan deze baksteen later onveranderd en zonder kwaliteitsverlies hergebruikt worden. Foto Rau

Aan de zuidkant zijn twee bestaande gevels in het gebouw geïntegreerd. Hier is het ontwerp kleinschaliger om beter aan te sluiten op de schaal van de bebouwing in de straat. Om overmatige opwarming door de zon te voorkomen zijn de gevels aan de zuidkant vrij gesloten.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels