nieuws

Nederlandse finalisten LAMP Awards 2011

Geen categorie

Het Rotterdamse sportpaviljoen Zestienhoven, het project Domplein van OKRA en het project Broken Light van Rudolf Teunissen zijn genomineerd voor de LAMP Awards 2011. De LAMP Awards zijn een jaarlijkse prijs voor architectuurprojecten met een bijzonder verlichtingsconcept.

Nederlandse finalisten LAMP Awards 2011

 

 

 

Het sportpaviljoen Zestienhoven in Rotterdam van MoederscheimMoonen is één van de vijf genomineerden in de categorie Architectural Exterior Lighting.  Het project dankt de nominatie aan het dakoverstek dat met geïntegreerde led-verlichting in de avonduren opgloeit als een lampion. Het bouwwerk dient als onderkomen voor twee voetbalverenigingen. Het dakoverstek vormt het verbindend element tussen de beide verenigingen en draagt bij aan en de gewenste lichte, paviljoenachtige uitstraling.

 Sportpaviljoen Zestienhoven in Rotterdam van MoederscheimMoonen

Domplein

De Castellummuur ligt vier meter onder de stenen van het Domplein en mankeert in Utrecht de grens tussen de drukke winkelstraten en tweeduizend jaar oude Domplein.  Door een lijn van groen licht, ontworpen door OKRA, is het voor bezoeker duidelijk dat hij of zij een grens oversteekt. Het project Domplein is genomineerd in de categorie Urban and landscape lighting.

Project Domplein door OKRA.

Broken Light

Broken Light is in dezelfde categorie, Urban and landscape lighting, als project Domplein genomineerd. Het project in Rotterdam dankt zijn naam aan de lichteffecten op de stoep en verlicht de rijweg, de stoep en de huizen van de Rotterdamse Atjehstraat. Lichtontwerper Rudolf Teunissen ontwikkelde speciaal voor dit project een armatuur op maat. De realisatie van zijn ontwerp nam drie jaar in beslag.

 Broken Light van Rudolf Teunissen.

Prijsuitreiking

De LAMP Awards hebben vier categorieën met voor elke categorie vier nominaties. Met de jaarlijkse prijs worden projecten beloond die de synergie bevorderen tussen architectuur, interieur, omgeving en verlichting. De prijsuitreiking is op 9 juni in Barcelona. 

Reageer op dit artikel