nieuws

Museum van Hedendaagse Kunst in Sydney

Geen categorie

Het Museum van Hedendaagse Kunst in Sydney opent in maart 2012 zijn deuren van zijn nieuwe en twee keer zo grote gebouw. Architect Sam Marshall is verantwoordelijk voor de herontwikkeling, die in augustus 2010 begon en een extra oppervlakte van 4500 vierkante meter oplevert.

 

 

 

De hele verbouwing heeft 53 miljoen Australische dollars gekost. Het Museum is getransformeerd tot een groot cultureel centrum voor hedendaagse kunst en onderwijs. Naast de bouw van drie nieuwe, ruime galerijen omvatte het bouwprogramma ook een complete renovatie van bestaande faciliteiten. Een verdieping zou worden gewijd aan de kunstcollectie van het museum.

Kunstonderwijs

Daarnaast vindt het Nationaal Centrum voor Creatief Leren ook onderdak in het museum. Het centrum biedt leerprogramma’s aan en heeft een leidinggevende rol binnen het kunstonderwijs. De NCCL beschikt over een multimedia ruimte en digitale klaslokaal, twee studio’s, een collegezaal en een ruimte voor de MCB’s Bella programma voor kinderen met speciale behoeften.

  

Uitzicht

Veel ruimtes bevinden zich op de top van het bestaande gebouw.  Vanuit de nieuwe ruimtes heeft de bezoeker een spectaculair uitzicht over de haven van Sydney naar het Opera House. Op het dak komt een café met het Beeldhouwkunst Terras.

Het uitzicht

Hedendaagse kunst

Het MCA is het enige museum in Australië gewijd aan exposeren en het verzamelen van hedendaagse kunst. Als het museum in maart 2012 wordt geopend loopt de voorstelling Collection Volume 1. Dat presenteert het verhaal van de hedendaagse Australische kunst van de afgelopen twintig jaar

Reageer op dit artikel