nieuws

Mecanoo aan de slag in Shenzhen

Geen categorie

Mecanoo is door het Shenzhen District Government geselecteerd om het cultureel centrum van Longgang, een van de grootste voorsteden van Shenzhen in China, te ontwerpen. Het project omvat een kunstmuseum, een wetenschapsmuseum, een jeugdcentrum en een megaboekwinkel van in totaal 90.000 m².

Mecanoo aan de slag in Shenzhen

 

 

De jury koos voor het ontwerp van Mecanoo omdat het binnen de ambitie past om het enorme, rechthoekige Longcheng plein te transformeren in een cultureel museumpark.

 Shenzhen Mecanoo 

Het nieuwe culturele centrum ligt tussen het zakendistrict van Longgang en het Longchen park. De musea en de megaboekwinkel zijn via immense bogen met elkaar verbonden en zo vier beschutte pleinen vormen in de stad. Mecanoo werkt voor het project samen met Grontmij.

Reageer op dit artikel