nieuws

Kvadrat neemt Danskina over

Geen categorie

Kvadrat wil meer voet aan in de internationale retailmarkt krijgen en heeft hiervoor Danskina, ontwerper en ontwikkelaar van op bestelling gemaakte karpetten, overgenomen. Beide partijen hebben vandaag een intentie verklaring ondertekend en verwachten de overname medio juni af te ronden.

Kvadrat neemt Danskina over

 

 

 

Danskina is opgericht in 1973 door Piet en Ina van Eijken te Bergeijk. Het bedrijf werkt voor de speciaal gemaakte karpetten samen met gastontwerpers zoals Ulf Moritz en Felix Diener.

Kvadrat werd opgericht in Denemarken in 1968. De Kvadrat stoffen zijn toegepast in onder meer het ‘Gherkin’ in  Londen, het Museum of Modern Art in New York, de Walt Disney Concert Hall in Los Angeles, de Rijksdag in Berlijn, het Guggenheim Museum in Bilbao, het Opera House in Kopenhagen, Yves St. Laurent in Parijs en het Opera House in Oslo.

Reageer op dit artikel