nieuws

Kompasroos als model glazen dak Scheepvaartmuseum Amsterdam

Geen categorie

De verbouwing van het Scheepvaartmuseum in Amsterdam krijgt steeds meer vorm. Nadat al eerder de metamorfose van de buitengevel, van grauwgroen naar helderwit zichtbaar was, is nu ook de glazen overkapping klaar.

Kompasroos als model glazen dak Scheepvaartmuseum Amsterdam

 

 

 

Ney&Partners uit Brussel maakte het ontwerp op basis van een kompasroos en de kompaslijnen op een historische zeekaart. Dit wordt versterkt door de geplaatste led-verlichting op verschillende knooppunten en steunpunten in de staalconstructie van 30 bij 30 meter.

In het museum komen verschillende belevingsexposities, zo komt over vier zalen verdeeld een interactieve manifestatie. Op een scherm verschijnt Michiel de Ruyter die laat zien hoe een oorlogsvloot wordt uitgerust. In de volgende zaal staan de bezoekers op een dek en maken een zeeslag mee, met bijbehorende emoties.

Directeur Bijleveld hoopt met het nieuwe gebouw van het stoffige imago af te komen dat om het gebouw heen hangt. “We hebben nu het VOC-schip in Amsterdam als grote trekpleister. Dat is het na de oplevering van het museum niet meer. Het wordt een grote doorloopbelevenis.”

Vanaf 2 oktober kunnen bezoekers een kijkje nemen in het vernieuwde museum.

 

Reageer op dit artikel