nieuws

KCAP gaat Chinese wijken vernieuwen

Geen categorie

KCAP gaat twee wijken, Sungang en Qingshuihe van de Chinese stad Shenzhen vernieuwen. Door middel van kleinschalige ingrepen worden de wijken getransformeerd van logistiek centrum tot een gebied met meerdere functies.

KCAP gaat Chinese wijken vernieuwen

 

 

 

De gebieden Sungang en Qingshuihe maken deel uit van Luohu, een van de stadscentra van Shenzhen. Beide gebieden zijn achterhaald en de magazijn- en opslagfaciliteiten voldoen niet meer aan de hedendaagse behoeften.

Geen grote projecten

KCAP heeft geen stedebouwkundig plan gemaakt, zoals gebruikelijk in China, maar een set voor herontwikkeling uitgewerkt. De uitgangspunt van de aanpak zijn de huidige stedelijke condities. In plaats van grote projecten introduceert het ontwerp introduceert een reeks van maatregelen en projecten, die  worden geïntegreerd in het bestaande bebouwing.

Potentie

Daarnaast heeft KCAP programma’s ontwikkeld op basis van de sociaal-culturele potentie. Zo zullen reeds aanwezige kleinschalige economische activiteiten en netwerken de kans krijgen uit te groeien tot de bepalende kenmerken van de wijken. De nadruk hierbij ligt op de sectoren mode, media en andere vormen van creatieve industrie.

Acht tot tien jaar

KCAP verkreeg de opdracht via een internationale prijsvraag, waaraan negen bureaus deelnamen. De eerste werkzaamheden in het 540 hectare grote gebieden zullen de komende maanden beginnen. In totaal gaat de ingreep acht tot tien jaar duren. 

Reageer op dit artikel